Search
Close this search box.

Πέτρος Τατούλης «Αφουγκραζόμαστε την αγωνία της κοινωνίας και στηρίζουμε έμπρακτα το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας»

Χρόνος ανάγνωσης:

Εφημέριος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου Ιερέας Ελευθέριος Μίχος «Με σφραγίδα Τατούλη γίνεται πραγματικότητα το κτίριο συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου»

«Είναι ένα έργο που αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, παρόλο που δεν είχαμε την αρμοδιότητα και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανέγερση κτιρίου παροχής συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «μια μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται ήδη στο τέλος της διαδικασίας για την υλοποίησή του».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με προσωπική μου παρέμβαση, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του Ιερέα Ελευθερίου Μίχου και του συνόλου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί η δημιουργία αυτού του έργου δίνει προοπτικές και διευκολύνει κατά πολύ το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, η οποία έχει αναλάβει μεγάλη ευθύνη εκεί που δυστυχώς οι κοινωνικές δομές της πολιτείας έχουν υστερήσει σημαντικά.

«Όλη αυτή η προσφορά είναι για όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι 1,5 εκατομμύριο ευρώ σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί, «αποδεικνύουμε ωστόσο την ικανότητά μας να βρίσκουμε και να μοχλεύουμε πόρους, προκειμένου να ικανοποιούμε τις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς ποτέ να καμφθεί η αποφασιστικότητά μας».

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία να προχωρά μπροστά, να δημιουργεί καινούργιες προϋποθέσεις, να απαλλάσσεται από την κακομοιριά των κοινωνικών στιγμάτων και των πολιτικών κομματικών συμπεριφορών, να βρίσκουμε τρόπους να ξεπερνάμε τα εμπόδια και τις ιδεοληψίες» υπογράμμισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «δεν αγωνιούν τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί. Αγωνιά η κοινωνία και αυτή την αγωνία αφουγκραζόμαστε».

«Θα ήθελα να επαινέσω για τη συνεισφορά τους τον εφημέριο Παπά Λευτέρη, όλο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την εθελοντική ομάδα που αφιλοκερδώς υποστηρίζει το έργο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αργολίδας κ.κ. Ιωάννη Σαρρή, Βασίλειο Σιδέρη, Θεοφάνη Στεφανόπουλο και Αναστάσιο Τζανή, που δεν ήταν παρόντες κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, η συμβολή των οποίων υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική» δήλωσε τέλος ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου από την πλευρά της δεσμεύτηκε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες δημοπράτησης του έργου στο συντομότερο χρονικό διάστημα, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ιερέας Ελευθέριος Μίχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του συνόλου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη να στηρίξει την κοινωνική αυτή δομή στο Ναύπλιο.

«Είναι βέβαιο ότι αν δεν είχατε αγκαλιάσει αυτή τη δομή δεν θα εξασφαλίζονταν ποτέ οι απαιτούμενοι πόροι. Μας βγάζετε από το αδιέξοδο των ανεπαρκών εγκαταστάσεων για το συσσίτιο της αγάπης και μας δίνετε τη δυνατότητα να προσφέρουμε και άλλες ακόμα υπηρεσίες στους πολίτες. Το κτίριο αυτό θα φέρει τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη. Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε, τόσο εσάς, όσο και το σύνολο της περιφερειακής αρχής».

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top