Πίστωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για αναβάθμιση αποδυτηρίων,βγυμναστηρίου και βοηθητικών χώρων του δημοτικού σταδίου Μεσσήνης

Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ προτίθεται να διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Μεσσήνης για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων, του γυμναστηρίου και των βοηθητικών χώρων του δημοτικού σταδίου της Μεσσήνης.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με την ευκαιρία των εγκαινίων για την πρόσφατη ανακαίνιση του εν λόγω σταδίου, τα οποία θα γίνουν αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό τις κύριες παρεµβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Δήμο Μεσσήνης, αναφέροντας ειδικότερα:

-Υλοποιείται το έργο βελτίωσης στα τµήµατα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα της 7ης επαρχιακής οδού, συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ µε χρηματοδότηση απὀ το Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

-Σε διαδικασία κατακύρωσης τελεί η σύμβαση για τη μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο, με κατασκευή νέας γεφυρας στον Πάμισο, έργο συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ µε χρηματοδότηση απὀ το ΠΔΕ.

-Σε διαδικασία κατακύρωσης τελεί η σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα, συνολικού προὐπολογισμού 960.000 ευρώ µε χρηματοδότηση απὀ το ΠΔΕ.

-Εχουν ολοκληρωθεί οι οριστικες μελέτες του έργου βελτίωσης της 22ης και 24ης επαρχιακής οδού, στο τµήµα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και της οδού Αρσινόης – Αρχαιολογικού Χώρου», προϋπολογισμού 21.703.960 ευρώ, το οποίο αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικὠν χαρακτηριστικὠν των οδικών αξόνων µε τα αναγκαία τεχνικά έργα

– Ολοκληρώνονται οι οριστικἐς μελέτες και υποβάλλεται αίτημα χρηµατοδότησης στο ΠΔΕ για την υλοποίηση του εκτιµώμενου προϋπολογισμού 1.500. 000 ευρώ έργου της γέφυρας Μαυροζούμαινας επί της 7ης επαρχιακής οδού Εύα– Μελιγαλάς.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top