Πιστώσεις προς τις Περιφέρειες για να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις τους αναφορικά με έργα του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ

Την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Περιφερειών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στο ΕΣΠΑ αφορούσε η τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι λοιποί ομόλογοί του -στο  Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)- με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη αρμόδιο για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Στη σημερινή, τρίτη τηλεδιάσκεψη που συγκλήθηκε για το πιο πάνω θέματα έγινε γνωστό ότι άμεσα θα διατεθεί προς τις 13 Περιφέρειες συνολική πίστωση από 100 έως 150.000.000 ευρώ προκειμένου να έχουν εξοφληθεί -το αργότερο ώς τις 3 με 4 Ιανουαρίου 2022- όλες οι υποχρεώσεις που αφορούν σε έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ.

Οσον αφορά σε όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και προμήθειες, οι οποίες πληρώνονται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αυτές θα έχουν εξοφληθεί πολύ πριν τα Χριστούγεννα, όπως σημείωσε μετά τη σημερινή σύσκεψη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top