Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα και Κορινθία αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου – έκτακτη συνεδρίαση των ΣΟΠΠ σήμερα σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία

Συνεδρίασαν σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου τα ΣΟΠΠ (Συντονιστικά Οργανα Πολιτικής Προστασίας) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, οι οποίες τελούν σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στις πιο πάνω συσκέψεις αναλύθηκε η κατάσταση και εξετάστηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στις πιο πάνω τρεις Π.Ε., καθώς και τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί στο απευκταίο ενδεχόμενο να προκύψει πυρκαγιά.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια και στις 5 Π.Ε. συνολικά 63 νέων υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, οι οποίες είναι ήδη πλήρως λειτουργικές και έχουν προστεθεί στο δίκτυο των ήδη υφιστάμενων δεξαμενών, προκειμένου να συνδράμουν τα πυροσβεστικά μέσα όποτε παραστεί ανάγκη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4 ΓΙΑ ΔΥΟ Π.Ε.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αργολίδα και Κορινθία προβλέπεται αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Λόγω του προβλεπόμενου πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αργολίδα και Κορινθία, παραμένουν σε ισχύ οι αποφάσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών με τις οποίες απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, όπου αυτές και αν βρίσκονται, στις δύο εν λόγω Π.Ε.

Τις σχετικές αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ 

– ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top