Πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο

Πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο

Στα εγκαίνια του πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο λιμάνι του Ναυπλίου, παρέστη σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τα εγκαίνια του εν λόγω πολυχώρου, ο οποίος λειτουργεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτική Ανακύκλωση -και δημιουργήθηκε μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος “Νέα Γενιά Ανακύκλωσης” του υπουργείου Εσωτερικών-, τέλεσαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε ότι η υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον υπουργό Εσωτερικών για τη σημαντική -όπως υπογράμμισε- συμβολή του στην δρομολόγηση της επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί την Περιφέρεια τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης τόνισε την ανάγκη να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα παιδιά και γενικότερα η νέα γενιά, με την οικολογική νοοτροπία που έχουν διαμορφώσει -και συνεχίζουν να διαμορφώνουν-, μπορούν να σηματοδοτήσουν την μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ επισήμανε τον ρόλο των εκπαιδευτικών στην θετική αυτή στροφή για ενίσχυση της ανακύκλωσης, η οποία παρατηρείται στην πατρίδα μας.

Με έμφαση δε, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της ανακύκλωσης, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για “θησαυρό που σήμερα καταλήγει σε χωματερές και ο οποίος με διαφορετική αντιμετώπιση θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη”.

Στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, από την πλευρά τους, ο υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, καθώς και στέλεχος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, εγκαθίστανται σε επιλεγμένους και προσβάσιμους χώρους πέντε “σπιτάκια” στα οποία οι πολίτες θα ρίχνουν τις συσκευασίες διαφόρων προϊόντων. Για κάθε συσκευασία που θα ρίχνει ο πολίτης στα σπιτάκια θα του επιστρέφονται 3 λεπτά, δηλαδή ένα ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες. Τα χρήματα θα επιστρέφονται με τη μορφή κουπονιού για αγορές από σούπερ μάρκετ που συνεργάζονται με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, εκτός από το Ναύπλιο, συμμετέχουν επίσης η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα, τα Ιωάννινα και η Ανδρος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top