Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο «Άξιον εστί» και λήψη δείγματος μυελού των οστών από το όραμα ¨Ελπίδα¨

Την  Παρασκευή 03 Μαίου 2019 στην αιθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τρίπολη παρευρέθησαν η εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας της ΠΕ Αρκαδίας παιδίατρος κα Κλεημεντίνη Κορώνη- Παπαντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος , Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ , όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο « Άξιον εστί » και τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων  ¨Η Αγία Σοφία¨ . Το Σάββατο 4 Μαίου στον ίδιο χώρο , πραγματοποιήθηκε λήψη δείγματος μυελού των οστών από το όραμα ¨Ελπίδα¨. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαίου στο Άστρος Κυνουρίας , ενώ σήμερα Δευτέρα 6 Μαίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κληροδότημα Αθαν. Γεωργούλη στο Στάδιο Τεγέας .

Στη χώρα μας μόνο το 52% του συλλεγομένου αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία , ενώ το 48% προέρχεται από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών. Αντίθετα , στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95-100%  από εθελοντές αιμοδότες . Επίσης , η Ελλάδα έχει πολύ ισχνή δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού και μικρό αριθμό εθελοντών δοτών οργάνων .

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αγκαλιάζει κάθε ανάλογη πρωτοβουλία και όλα τα τελευταία χρόνια είναι σε αγαστό κλίμα συνεργασίας με το  Σύλλογο « Άξιον εστί » και την αξιέπαινη προσπαθειά του . Η δράση γίνεται με την χορηγία και υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top