Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο «Άξιον εστί» και λήψη δείγματος μυελού των οστών από το όραμα ¨Ελπίδα¨

Την  Παρασκευή 03 Μαίου 2019 στην αιθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τρίπολη παρευρέθησαν η εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας της ΠΕ Αρκαδίας παιδίατρος κα Κλεημεντίνη Κορώνη- Παπαντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος , Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ , όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο « Άξιον εστί » και τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων  ¨Η Αγία Σοφία¨ . Το Σάββατο 4 Μαίου στον ίδιο χώρο , πραγματοποιήθηκε λήψη δείγματος μυελού των οστών από το όραμα ¨Ελπίδα¨. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαίου στο Άστρος Κυνουρίας , ενώ σήμερα Δευτέρα 6 Μαίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κληροδότημα Αθαν. Γεωργούλη στο Στάδιο Τεγέας .

Στη χώρα μας μόνο το 52% του συλλεγομένου αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία , ενώ το 48% προέρχεται από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών. Αντίθετα , στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95-100%  από εθελοντές αιμοδότες . Επίσης , η Ελλάδα έχει πολύ ισχνή δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού και μικρό αριθμό εθελοντών δοτών οργάνων .

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αγκαλιάζει κάθε ανάλογη πρωτοβουλία και όλα τα τελευταία χρόνια είναι σε αγαστό κλίμα συνεργασίας με το  Σύλλογο « Άξιον εστί » και την αξιέπαινη προσπαθειά του . Η δράση γίνεται με την χορηγία και υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top