Πρόγραμμα δακοκτονίας στην Π.Ε. Αρκαδίας

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Αρκαδίας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Tρίπολης ότι από σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε δολωματικός ψεκασμός του προγράμματος δακοκτονίας στις Κοινότητες Κάτω Βερβένων και Αστρους.

Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί στην εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών είναι το SUCCESS 0.24CB (δραστική ουσία Spinosad).

Συγκομιδή ελαιόκαρπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 15 ημέρες αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η ΔΑΟΚ Π.Ε. Αρκαδίας καλώντας παράλληλα τους ελαιοπαραγωγούς να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου μεταξύ 7 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα, ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών.

Προσθέτει επίσης ότι “για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα” και συμβουλεύει παράλληλα “οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων”.

Στους βιοκαλλιεργητές, η ΔΑΟΚ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίησή τους, ενώ σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 271 0 226946, 275 50 29121, 275 50 22283, 275 70 22212.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top