Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες της Κορίνθου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προληπτικές εξετάσεις από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες μόνιμες κατοίκους του Δήμου Κορινθίων θα διενεργήσει στην Κόρινθο το ερχόμενο χρονικό διάστημα το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου.

Οι εξετάσεις γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, το οποίο αφορά την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και πάνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και πάνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Οι εξετάσεις -που παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια-, θα πραγματοποιούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη της Κορίνθου, στην πλατεία Φλοίσβου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, μεταξύ 9 το πρωί και 2 το μεσημέρι, στα τηλέφωνα 274 13 60601, 274 13 60602, 274 13 62112 και 274 13 62113 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο.

Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος.

Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο “Ο Αγιος Σάββας”, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Μετά την ολοκλήρωση του Δήμου Κορινθίων, και μετά από αιτήματα των υπολοίπων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τα οποία ήδη έχουν συγκεντρωθεί και έχουν γίνει αποδεκτά από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, η μονάδα θα μεταβεί σε επόμενο δήμο της Π.Ε. ούτως ώστε σταδιακά να ολοκληρωθεί ο πληθυσμιακός έλεγχος ολόκληρου του γυναικείου πληθυσμού της Π.Ε. Κορινθίας.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το “Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο”, πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας με δωρεάν εξετάσεις του γυναικείου πληθυσμού δήμων και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Τα προγράμματα αυτά, πραγματοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top