Search
Close this search box.
symv mess 09012021 8

Προγραμματικές συμβάσεις αθλητικών έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, δηλώσεις για τον προγραμματισμό νέων

Χρόνος ανάγνωσης:

Τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση αθλητικών έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα, Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τους Δήμους Μεσσήνης και Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις

– με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για την επισκευή της στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων

– με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο για την προμήθεια μεταλλικών κερκίδων, προκατασκευασμένων αποδυτηρίων καθώς και ηλεκτρολογικού υλικού για το γήπεδο Ανδρούσας καθώς και για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στα δημοτικά γήπεδα Βαλύρας και Αγίου Νικολάου Μπούκας

– με τον Βασίλη Σπηλιώτη, πρόεδρο της ΕΠΣΜ (Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας), για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, στη δυτική παραλία της Καλαμάτας.

 

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο περιφερειάρχης Π. Νϊκας, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκη, σημείωσε, ειδικότερα:

“Το προσεχές δεκαήμερο θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο της Ελαίας και σύντομα αυτή για το αθλητικό κέντρο μέσα στην Κυπαρισσία, σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια στον Δήμο Τριφυλίας.

Το προσεχές δεκαήμερο, εξ άλλου, θα μεταβώ στην Τριφυλία για την υπογραφή εργολαβικής σύμβασης ύψους 3,5 εκ. ευρώ -επιπλέον χρηματοδότησης από το ΠΔΕ του υπουργείου Υποδομών- που αφορά την επισκευή του κρηπιδώματος στον προσήνεμο μώλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Ακολουθεί προγραμματική σύμβαση με τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο για τους ναούς του Αγίου Νικήτα στο Σελλά, του Αγίου Γεωργίου στο Δώριο.

Υπενθυμίζω, τέλος, τα οδικά έργα τα οποία, είτε υλοποιούνται ήδη, είτε προγραμματίζονται σύντομα να ξεκινήσουν στον δήμο. Μέχρι το καλοκαίρι, οι Τριφύλιοι θα δουν έργα που θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε προς τον δήμαρχο Τριφυλίας συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου στον δήμο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Λεβεντάκης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και τους συνεργάτες του στην περιφερειακή Αρχή για την υλοποίηση των υπεσχημένων, προκειμένου -όπως είπε- “η Τριφυλία να βγει από την εγκατάλειψη χρόνων, να ανακάμψει και να βρει την πορεία και τον δρόμο της”. Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός που έπληξε τον Δήμο Τριφυλίας, δήλωσε ότι “ως δήμος θα στηρίξουμε όπως μπορούμε την οικογένεια του άτυχου υπαλλήλου μας”.

 

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο για τα έργα στα γήπεδα Ανδρούσας και Αγίου Νικολάου στην Μπούκα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε:

“Πέρα από την αυτονόητη καλή συνεργασία με τον δήμαρχο Μεσσήνης -και με όλους τους δημάρχους- θα ήθελα να τονίσω το μεγάλο έργο που είναι προγραμματισμένο ή ήδη συντελείται στον Δήμο Μεσσήνης αυτή την περίοδο.

Αναφέρομαι στο έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια, όπως και στο πολύπαθο και χρονίζον έργο του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, που πάντως θα το ολοκληρώσουμε. Σήμερα, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο να έλθει συνεργείο στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού covid-19 δεν έγινε δυνατό. Εκτιμώ, πάντως, ότι θα έλθουν την ερχόμενη Παρασκευή.

Πέρα από αυτά, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 300.000 ευρώ τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ θα συμμετάσχει με το μεγαλύτερο ποσοστό στη δαπάνη για τη μελέτη και στη συνέχεια για την κατασκευή του νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ακόμα, όσον αφορά τα οδικά έργα, πρέπει να αναφέρω την ανακατασκευή του δρόμου από τη Μεσσήνη μέχρι τη Λάμπαινα, ενώ το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο αναθεωρημένο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 είναι ο δρόμος από τη Λάμπαινα ώς την Αρχαία Μεσσήνη. Παράλληλα μελετάμε -και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία- τον συνδετήριο δρόμο της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο, από την Λάμπαινα μέχρι τον κόμβο Αρφαρών, ένα οραματικό έργο για την περιοχή.

Επιπλέον, υπάρχει ο προγραμματισμός για την γέφυρα στο παραλιακό μέτωπο που θα συνδέσει τους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας, την Μπούκα με την δυτική παραλία της Καλαμάτας, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Το ίδιο ισχύει και για τη γέφυρα της Μαυροζούμαινας, που θα ήθελα να την θεμελιώσουμε μέσα στο 2021.

Να προσθέσω επίσης το εγγειοβελτιωτικό – αρδευτικό έργο στο Τρίκορφο, αλλά και την από κοινού με τον Δήμο Μεσσήνης μελέτη της Περιφέρειας για την λιμνοδεξαμενή στην ίδια περιοχή, που έρχεται συμπληρωματικά για να βοηθήσει στην άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στο Τρίκορφο.

Στον Δήμο Μεσσήνης πρέπει να στηρίξουμε με έργα την αγροτική παραγωγή, με στόχο να αποτρέψουμε την περαιτέρω φυγή του πληθυσμού του, ενώ στον σχεδιασμό μας είναι και η ανάδειξη των πολλών πολιτιστικών μνημείων στην περιοχή του δήμου” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή Αρχή “για το έργο και την στήριξη των κατοίκων του δήμου -ιδιαίτερα των απομακρυσμένων χωριών- μέσα από έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας τους”, σημειώνοντας παράλληλα:

“Με τις σημερινές συμβάσεις, υλοποιούνται έργα πολύ μεγάλης σημασίας που αποτελούσαν πολύχρονα αιτήματα των κατοίκων των περιοχών και τα οποία αναβαθμίζουν τις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα να αθλείται η νεολαία μας με ασφάλεια.

Με την ανάληψη των καθηκόντων τους, ο περιφερειάρχης και η υπ’ αυτόν νέα περιφερειακή Αρχή έδωσαν απαντήσεις σε χρόνια ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης αναφορικά με μεγάλα έργα υποδομής, όπως η αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας, αλλά και τα μεγάλα οδικά έργα Μεσσήνη – Λάμπαινα και Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, τα οποία έφτασε επιτέλους η στιγμή να υλοποιηθούν.

Σημαντικά είναι και τα έργα ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα, τα οποία μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης” κατέληξε ο δήμαρχος Μεσσήνης.

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας με τον πρόεδρο της Ενωσης Β. Σπηλιώτη, τόνισε:

“Σήμερα εκπληρώνουμε μια μεγάλη υποχρέωση προς την αθλούμενη νεολαία, την ΕΠΣΜ και τα σωματεία – μέλη της υπογράφοντας για το έργο ανακατασκευής στο γήπεδο της Ενωσης στον Κορδία, στην δυτική παραλία της Καλαμάτας, δαπάνης 350.000 ευρώ. Ωστόσο θα διαθέσουμε και όσα επιπλέον χρήματα απαιτούνται ώστε αυτός ο εμβληματικός χώρος να βρεθεί στο επίπεδο που αρμόζει να βρίσκεται.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι από την αρχή της θητείας μας έχουμε δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αθλούμενη νεολαία. Υπενθυμίζω ότι όσον αφορά την περιοχή της Καλαμάτας έχει ήδη εγκριθεί πίστωση 300.000 ευρώ για την πρώτη φάση αναβάθμισης του γηπέδου του ιστορικού Μεσσηνιακού. Εχουν εγκριθεί επίσης και 500.000 ευρώ για την διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης, δυτικά από το δημοτικό στάδιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στην γενική συντήρηση και ανακατασκευή του οποίου θα προχωρήσουμε αμέσως μετά. Παράλληλα, προγραμματίζεται μια σειρά από αθλητικά έργα, μικρά και μεγαλύτερα, σε όλη τη Μεσσηνία.

Υπενθυμίζω επίσης ότι όσον αφορά τα προβλήματα που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών διαφόρων αθλημάτων -λόγω της μη τέλεσης αγώνων, εξ αιτίας της πανδημίας covid-19-, η Περιφέρεια εκταμίευσε ένα σημαντικό ποσόν το οποίο και διέθεσε σε περίπου 100 σωματεία εθνικών κατηγοριών και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Δεσμευόμαστε δε ότι θα κάνουμε και επιπλέον ενέργειες για την στήριξη των σωματείων, όλων των αθλημάτων” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Β. Σπηλιώτης, παρουσία και του αντιπροέδρου Ηλία Αλεξανδρόπουλου, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και την περιφερειακή Αρχή, χαρακτηρίζοντας “ιδιαίτερα σημαντική την σημερινή ημέρα, καθώς βαίνει προς υλοποίηση ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση της Ενωσης”.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top