Προγραμματική 500.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης για το οδικό δίκτυο του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας

Προγραμματική 500.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης για το οδικό δίκτυο του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης, βελτίωσης και αποκατάστασης της οδοποιίας του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Το έργο αφορά, ειδικότερα, παρεμβάσεις για την βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση φθαρμένων οδοστρωμάτων και χωμάτινων οδών με την κατά περίπτωση κατασκευή οδοστρωσίας και τη διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα σε δημοτικές οδούς χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Τρίπολης. Ενδεικτικά θα εκτελεστούν εργασίες σε Πικέρνι, Λίμνη, Λουκά, Πέλαγος, Ρίζες, Αραχαμίτες, Μάναρη κ.α.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, αναφερόμενος στο εν λόγω έργο, σημείωσε ότι με τέτοια έργα ενισχύονται τα ορεινά χωριά, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη ιστορία τους, ενώ απευθυνόμενος στον δήμαρχο Τρίπολης τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία του με την Περιφέρεια, όπως και για την συνδρομή του στο έργο της διαχείρισης των  απορριμμάτων, αλλά και “για την ανταπόκρισή του στις οικονομικές υποχρεώσεις και την φερεγγυότητά του” τονίζοντας ότι “αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τους άλλους δημάρχους”.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης εξέφρασε κι αυτός ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις επελέγησαν σε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες “βάσει των μεγαλύτερων προβλημάτων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή”.

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι θεωρεί “αυτονόητη την υποστήριξη σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων” τονίζοντας πως όλοι “θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top