Προγραμματική σύμβαση για την Αγία Τριάδα στο Βασιλικό

Η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για την αποκατάσταση των όψεων και τοπικών επισκευών στον ναό Αγίας Τριάδος Βασιλικού, στον Δήμο Σικυωνίων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα με τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο.

Στη συνάντηση αυτή, η αντιπεριφερειάρχης -που συνοδευόταν από την προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κορινθίας Μυρτώ Σμυρλόγλου- ενημέρωσε τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, παρουσία του πρωτοσύγκελλου της μητρόπολης επίσκοπου Κεχρεών Αγάπιου, σχετικά με την εν λόγω σύμβαση.

Ακολούθησε συζήτηση για επιπρόσθετα θέματα που απασχολούν τις συνεργασίες μητρόπολης και Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και για θέματα που άπτονται της επικαιρότητας, της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και φυσικά της φιλανθρωπίας.

Στην έκφραση ευχαριστιών από την πλευρά του μητροπολίτη Κορίνθου, η αντιπεριφερειάρχης Αθ. Κόρκα σημείωσε, απαντώντας, ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, πάντοτε στέκονται αρωγοί όσον αφορά στην αποκατάσταση εκκλησιαστικών μνημείων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλη την Πελοπόννησο”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top