Προγραμματική σύμβαση για τις εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

Οι σωστικές παρεμβάσεις και η εν γένει αποκατάσταση του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου, στο Ναύπλιο, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Πολιτισμού, με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη.

Στην εν λόγω συνάντηση, παρουσία του εφημέριου του ναού πατέρα Παναγιώτη Κιντή, καθώς και στελεχών του υπουργείου συζητήθηκε το όλο πλέγμα εργασιών στον εν λόγω ναό, καθώς πρόκειται για έναν συνδυασμό ενεργειών που προβλέπουν σωστικές παρεμβάσεις και επιμέρους μελέτες για την οριστική αποκατάσταση του κυρίως ναού, του καμπαναριού, του ενετικού κτηρίου που βρίσκεται δίπλα, αλλά και των εξαιρετικών τοιχογραφιών που υπάρχουν.

Το κόστος όλων αυτών των ενεργειών (μελέτες και εργασίες) θα ανέλθει στο ποσό των 270.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη βάση αυτή, συμφωνήθηκε να προβούν και οι δύο πλευρές άμεσα στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top