Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης για την δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην αρκαδική πρωτεύουσα

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης για την δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην αρκαδική πρωτεύουσα

Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης αντικείμενο την δημιουργία πάρκου μνήμης, έκτασης περίπου 9 στρεμμάτων, σε περιοχή του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι προχωρεί και η σχετική συμβολαιογραφική διαδικασία για την εξαγορά του εν λόγω χώρου, στον Αγιο Αθανάσιο τη μελέτη διαμόρφωσης του οποίου -στο πλαίσιο της προς υπογραφή προγραμματικής σύμβασης- αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Στην ίδια σύμβαση -για την σύναψη της οποίας έχουν συναινέσει τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης- θα υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την διαμόρφωση και τη συντήρηση του πιο πάνω χώρου, η κυριότητα του οποίου θα είναι 51% του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας και 49% της Περιφέρειας.

“Η δημιουργία αυτού του χώρου, στον οποίο θα γίνουν φυτεύσεις και θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, συνιστά περιβαλλοντική αλλά και ιστορική παρέμβαση” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top