Προώθηση θεμάτων ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων ζωικής προέλευσης

Το θέμα της εξασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων ζωικής προέλευσης εν όψει του Πάσχα αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεργασίας που είχε σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος με στελέχη από τα Τμήματα Κτηνιατρικής και Εμπορίου της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη των πιο πάνω υπηρεσιών διαβεβαίωσαν τον αντιπεριφερειάρχη πως “υπάρχει συνεχής παρουσία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στα Σφαγεία εξασφαλίζοντας έτσι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων”.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια εισαγωγή προϊόντων από το εξωτερικό, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις η ταμπέλα προέλευσης ακολουθεί το προϊόν μέχρι τον τελικό αποδέκτη.

Οσον αφορά τους ελέγχους, αυτοί γίνονται και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα  σε καθημερινή σχεδόν βάση έτσι ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η αγορά. Οι έλεγχοι δεν γίνονται μόνο από τις υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας αλλά θα διενεργηθούν και από μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή και του ΣΔΟΕ και του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

“Η υποστήριξη του κτηνοτροφικού τομέα της πρωτογενούς παραγωγής είναι μείζονος σημασίας, με άμεσα οικονομικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι “η Περιφερειακή Ενότητα θα φροντίσει η διάθεση των προϊόντων ζωικής προέλευσης, κατά τις ημέρες του Πάσχα, να είναι πλήρως εξασφαλισμένη από άποψη υγιεινής και ποιότητας”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top