Search
Close this search box.
nosokomeio kalamatas

Προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και άλλα έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χρόνος ανάγνωσης:

Στην ανάδειξη μειοδότη για το προϋπολογισμού 3.786.367,38 ευρώ έργο που αφορά προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις, στο υφιστάμενο κτήριο Νοσοκομείου Καλαμάτας προέβη -μεταξύ άλλων- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου.

Αυτό γνωστοποίησε, σε συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι σήμερα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έλαβε αποφάσεις και για άλλα σημαντικά έργα στην περιοχή της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο πιο πάνω έργο -αλλά και στα υπόλοιπα της Π.Ε. Μεσσηνίας-, ο Στ. Αναστασόπουλος σημείωσε:

 

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το έργο αφορά στην προσθήκη ορόφου στο ισόγειο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας καθώς και στην προσθήκη κατ’ επέκταση η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και έναν ασθενοφόρο ανελκυστήρα.  Περιλαμβάνει επίσης και την επέκταση – αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Η συνολική επιφάνεια της προσθήκης καθ’ ύψος της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας είναι 1.102,10 τμ. και σε αυτή χωροθετούνται δύο νέες Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών. Η επιφάνεια προσθήκης κατ’ επέκταση του ισογείου του ΤΕΠ είναι 99 τ.μ.

 

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Η Επιτροπή προέβη επίσης στην έγκριση των όρων διακήρυξης για τη δημοπράτηση των εξής έργων:

α) Βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας στην 9η εθνική οδό, στην έξοδο των Φιλιατρών προς Κυπαρισσία. Το προϋπολογισμού 115.000 ευρώ έργο προβλέπει ασφαλτικές εργασίες πριν την είσοδο των Φιλιατρών και για μήκος 1,6 χλμ. με στόχο την αποκατάσταση αντίρροπων κλίσεων στις στροφές της εθνικής οδού.

β) Αποπεράτωση και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της μονής του Αγίου Νικήτα στο Σελλά Τριφυλίας. Το προϋπολογισμού 245.000 ευρώ έργο αφορά παρεμβάσεις για την βελτίωση της λειτουργικότητας και της εξυπηρέτησης των αναγκών της μονής, η οποία χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αναστηλώθηκε το 1881 και αποτελεί τον μοναδικό ναό στην Ελλάδα αφιερωμένο στον Αγιο Νικήτο τον Γότθο.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Επιπλέον, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό των διαγωνισμών για τα έργα:

α) Αποκατάσταση κατολισθήσεων και υποσκαφών στην ακτογραμμή της παραλίας στην περιοχή των Κιτριών (θέση Πηγαδούλι – Καλογερέα και λοιπές μικροπαρεμβάσεις), με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ. Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην κατασκευή μετώπου από φυσικούς ογκόλιθους σε μήκος 70 μέτρα περίπου.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στη θέση αυτή μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την παράκτια περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης το τριήμερο 28 με 30 Σεπτεμβρίου 2018, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τους έντονους κυματισμούς.

β) Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο  γήπεδο ποδοσφαίρου Καλού Νερού/ Ελαίας, στον Δήμο Τριφυλίας.

Το προϋπολογισμού 200.000 έργο αφορά εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου με προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και σωλήνων διανομής νερού για τον δροσισμό του, όπως επίσης και εγκατάσταση επιφανειακής αποστράγγισης.

 

ΔΡΟΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΔΑΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας πρόσθεσε, τέλος, ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τους όρους της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Οιχαλίας για το έργο που αφορά στην ολοκλήρωση της βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου από τα Πλατάνια μέχρι την πέτρινη γέφυρα στη Νέδα.

Το προϋπολογισμού 360.000 ευρώ έργο έρχεται να ολοκληρώσει προηγούμενη εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας και αφορά την βελτίωση τμήματος 3,5 χιλιομέτρων του πιο πάνω δρόμου, περιλαμβάνει δε εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και τσιμεντοστρώσεων. Επιπλέον στο πλαίσιο του ίδιου έργου προβλέπεται και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, μια στο τέλος της ασφάλτινης οδού και μία κοντά στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Νέδας.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top