Search
Close this search box.
argonikas 09122020 5

Πρώτα βήματα σήμερα στο Ναύπλιο για νέο Διοικητήριο και νέο Νοσοκομείο στην Π.Ε. Αργολίδας, σε διαβούλευση υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Χρόνος ανάγνωσης:

Τα θέματα του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας, αλλά και του νέου νομαρχιακού νοσοκομείου συζητήθηκαν σε ευρεία διαβούλευση, η οποία έγινε στο Ναύπλιο σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την αγορά οικοπέδου για το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, μετά από συζήτηση και κατάθεση απόψεων, συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν να προχωρήσει η Περιφέρεια στην αγορά της παρά την εθνική οδό Ναυπλίου – Αργους έκτασης του πρώην εργοστασίου ΡΕΑ, εφόσον συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες της.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις, όπως τονίστηκε, πρόκειται για αρχιτεκτονικό μνημείο, συνδεδεμένο με την κοινωνική, βιομηχανική, οικονομική ιστορία της Αργολίδας -για τον λόγο αυτό θα διατηρηθεί μέρος των εγκαταστάσεων, με τα παλαιά μηχανήματα, εν είδει ανοιχτού μουσείου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι με την προοπτική της αγοράς -και λειτουργίας στον χώρο αυτόν του Διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας- συναινούν τα υπουργεία Πολιτισμού (καθώς η έκταση βρίσκεται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας) και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Π. Νίκας, μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία, έδωσε οδηγία στην Π.Ε. Αργολίδας να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για την τιμή αγοράς, η οποία θα είναι περί την αντικειμενική αξία, ενώ διατύπωσε την άποψη πως τα όποια ενδεχόμενα προβλήματα της συγκεκριμένης αγοράς είναι μαχητά. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η πίστωση για την αγορά της εν λόγω έκτασης είναι διασφαλισμένα από την έδρα της Περιφέρειας και δεν θα αφαιρεθούν χρήματα από την Π.Ε.

Στη σημερινή διαβούλευση μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Αυγουστόπουλος, όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας απ’ όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αρχιτέκτονας μηχανικός Δημήτρης Ψυχογυιός -επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της έδρας και της Π.Ε. Αργολίδας.

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στην ίδια διάσκεψη συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου νομαρχιακού νοσοκομείου, το οποίο προτείνεται να κατασκευαστεί μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, σε υφιστάμενη έκταση μεταξύ των δύο πόλεων.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, η Περιφέρεια έχει δικαίωμα να προτείνει κτήρια και όσο αφορά την Π.Ε. Αργολίδας έχει προτείνει ως πρώτο -με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ κατ’ αρχάς-, το νέο νοσοκομείο. Διευκρίνισε παράλληλα ότι όλα τα υπόλοιπα που θα προκύψουν μετά από τη σχετική μελέτη (αναφορικά με τον ιατρικό και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων) δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την πρώτη φάση.

Η μετασχόντες ομοφώνησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Αργολίδας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της κάθε χρόνο.

 

ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τέλος, ο περιφερειάρχης, στο περιθώριο της σημερινής διάσκεψης, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση 70.000 ευρώ με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Ερμιονίδας.

 

 

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top