Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 για τη συνέχιση στήριξης εκ μέρους της των “Παπαφλεσσείων”

Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 για τη συνέχιση στήριξης εκ μέρους της των “Παπαφλεσσείων”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έκανε γνωστό ότι στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 θα υπάρχει εγγραφή για την προγραμματική σύμβαση που αφορά στη συνέχιση της στήριξης, από την Περιφέρεια -και άλλους φορείς- του θεσμού της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης “Παπαφλέσσεια”, στην Καλαμάτα.

Η πιο πάνω δήλωση του περιφερειάρχη Π. Νίκα γίνεται περίπου ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, του αναβαθμισμένου -με χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- γηπέδου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888, στην Καλαμάτα.

Για την συμπλήρωση του ενός χρόνου, από την πλευρά του ιστορικού αθλητικού συλλόγου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται η προσφορά του ανακαινισμένου γηπέδου στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής:

“Συμπληρώθηκε ένας χρόνος (7/9/2022-7/9/2023) από τα εγκαίνια και την λειτουργία του ανακαινισμένου ιστορικού γηπέδου του Μεσσηνιακού, έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα”, με το οποίο “δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες αθλούμενους, μικρούς και μεγάλους, να έχουν την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν, αφού ο πλαστικός τάπητας επιτρέπει την χρήση του πολλές ώρες ημερησίως, σε αντίθεση με τον φυσικό” επισημαίνεται, ειδικότερα, στην ανακοίνωση.

Ας σημειωθεί, τέλος, πως το γήπεδο του Μεσσηνιακού -όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση- “είναι το παλαιότερο ελληνικό γήπεδο ποδοσφαίρου και το 9ο στην Ευρώπη. Συνεχίζει να προσφέρει, κατά παράδοση, στον αθλητισμό ανιδιοτελώς έχοντας συμπληρώσει 123 λειτουργίας στα 135 χρόνια ζωής του Μεσσηνιακού”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top