Προβληματισμός από τον ΠΕΦ για τη μονάδα βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, δίπλα στις φαρμακοβιομηχανίες

Προβληματισμός από τον ΠΕΦ για τη μονάδα βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, δίπλα στις φαρμακοβιομηχανίες

Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των επενδύσεων δύο μελών της στην ΒΙΠΕ Τρίπολης εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας, σε έγγραφο που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο εν λόγω έγγραφο, η Ενωση μεταφέρει την ανησυχία της για το γεγονός ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο που θα λειτουργήσουν -στην ΒΙΠΕ της αρκαδικής πρωτεύουσας- οι δύο μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, “πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με την μέθοδο της εναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων”.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΦ ζητεί “να επανεξεταστεί το ζήτημα της αδειοδότησης και της εν γένει λειτουργίας” της επίμαχης μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τον προβληματισμό που διατυπώνει στο έγγραφό της η ΠΕΦ.

Το έγγραφο της ΠΕΦ, το οποίο κοινοποιείται προς τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη καθώς και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ Θάνο Ψαθά, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΦ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top