Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΕΟΚΑ για την ανάγκη κατασκευής σύγχρονου οδικού άξονα στην δυτική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη

Με ψήφισμά της το Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) καταγγέλλει “την διαχρονική εγκληματική αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων για την µη κατασκευή μέχρι σήµερα, σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινητοδρόµων σε Πελοπόννησο και Κρήτη (οδικοί άξονες Πατρών – Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα και Βόρειος Οδικό Αξονας Κρήτης), που δεν αποκαλούνται τυχαία δρόμοι «καρμανιόλες», καθώς κατασκευαστικά είναι επαρχιακοί δρόμοι και καλούνται να εξυπηρετήσουν ανάγκες σύγχρονων εθνικών οδικών αξόνων, για εκατομμύρια οχήματα, µε αποτέλεσµα να προκαλούνται αμέτρητα δυστυχήματα”.

Το εν λόγω ψήφισμα απευθύνεται προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά κοινοποιείται, τόσο προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και προς άλλους υπουργούς, καθώς και προς τους περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

“Επανειλημμένα, ως περιφερειακή Αρχή, έχουμε εκφράσει τη θέση μας για την απόλυτη ανάγκη ενός σύγχρονου οδικού άξονα από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σχολιάζοντας το εν λόγω ψήφισμα.

Το ψήφισμα της ΕΟΚΑ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top