Ρύθμιση για αποζημίωσή τους σχετικά με τη μεταφορά μαθητών ζητούν οι επαγγελματίες των ταξί

Εγγραφο προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα απευθύνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί ζητώντας να ενεργήσει και να συμβάλει -“και ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ αλλά και λόγω του ειδικού κύρους σας ως περιφερειάρχης”, όπως σημειώνει- για την προώθηση προς την κυβέρνηση πρότασης / εισήγησης σχετικά με την αποζημίωσή των επαγγελματιών αυτοκινητιστών όσον αφορά τη μεταφορά μαθητών.

Οι εν λόγω επαγγελματίες, ειδικότερα, ζητούν να υπάρξει “νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει την καταβολή μέρους της προϋπολογισθείσας δαπάνης των Περιφερειών για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ως αποζημίωση στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές των περιοχών όπου και για όσο τα σχολεία έμειναν κλειστά και δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια όχι υπ’ ευθύνη τους, αλλά λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊόυ”.

 

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου των επαγγελματιών ταξί -το οποίο κοινοποιείται επίσης προς το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου με την ιδιότητά της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, καθώς και προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί- μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top