Σαββατοκύριακο ξενιασιάς για παιδιά στη Μονεμβασιά, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας “Europe in my Region / Η Ευρώπη στην περιοχή μου”

Ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις αφιερωμένες σε παιδιά διοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Νοεμβρίου, στη Μονεμβασία η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΕΠ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας “Europe in my Region / Η Ευρώπη στην περιοχή μου”, με θέμα “Μονεμβασία, ένα πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο”.

Δεκάδες παιδιά, στην πλατεία του Ελκομένου Χριστού, συμμετείχαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε διαδραστικά προγράμματα και διασκέδασαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, κατά το οποίο κλήθηκαν να επιλύσουν γρίφους που σχετίζονταν -μεταξύ άλλων- με την ιστορία της Μονεμβασιάς και με τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης.

Χθες Κυριακή το πρωί, στον ίδιο χώρο, τα παιδιά απόλαυσαν την αφήγηση παραμυθιών και είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν αλλά και να “εμψυχώσουν” τη δική τους κούκλα.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε όσα παιδιά συμμετείχαν, όπως μπλουζάκια και υφασμάτινες τσάντες.

Σημειώνεται ότι η πανευρωπαϊκή καμπάνια θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου, ενώ κεντρικός πρεσβευτής της καμπάνιας είναι ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top