Σε εκδήλωση για τις δασικές πυρκαγιές ο Τ. Γκιολής

Στην ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές με θέμα “Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές”, που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου το περασμένο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, προσκεκλημένος της WWF Ελλάς και του Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας.

Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση -την επιμέλεια διοργάνωσης της οποίας είχαν ο Μ. Κανάκης από τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, ο δρ Μ. Αθανασίου Ειδικός στις δασικές πυρκαγιές και ο Ηλ. Τζηρίτης υπεύθυνος για το Δασικό Πρόγραμμα της WWF Ελλάς- συμμετείχαν στελέχη αρμόδιων δημοσίων φορέων και εθελοντικών σωματείων πυροπροστασίας της Κορινθίας.

Η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε, μεταξύ άλλων, την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, τις κλιματικές – δασικές αλλαγές που έχει υποστεί ο πλανήτης μας, καθώς και την προετοιμασία και τον τρόπο αντίδρασης των πολιτών στις δασικές πυρκαγιές.

Χαιρετίζοντας ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Γκιολής εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της πρόληψης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας επιδιώκουν τέτοιου είδους δράσεις, προκειμένου οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι”, για να σημειώσει παράλληλα:

“Χρέος μας είναι η έγκαιρη ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση του κοινού ως προς την πρόληψη, με σκοπό την προστασία της ίδιας της ζωής, της περιουσίας αλλά και του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top