Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων περιοχών της Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην περιοχή της Οιχαλίας και της Πυλίας εργολαβίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ειδικότερα, στον Δήμο Οιχαλίας βρίσκεται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και μέχρι τώρα έχει εκτελέσει εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης δένδρων και διαμόρφωσης κοίτης στις περιοχές, α) Μαυροζούμαινα, μεταξύ νέας και παλιάς γέφυρας στην περιοχή Νεοχωρίου, β) Χάραδρος, από τη γέφυρα Ζευγολατιού έως τη γέφυρα Ανδανίας, σε μήκος περίπου 1.400 μέτρων, γ) Αμφίτας, από τη γέφυρα Αγριλόβουνου έως τη γέφυρα Μάνδρας, σε μήκος περίπου 1.200 μέτρων.

Ο προγραμματισμός του έργου περιλαμβάνει ακόμα αντίστοιχες εργασίες στον Αμφίτα από το Αγριλόβουνο έως τα Τριπόταμα κατά θέσεις, στη Μαυροζούμαινα μεταξύ Μαγούλας και Ζευγολατιού και στον Χάραδρο όπου απαιτηθεί.

Παράλληλα, αντίστοιχη εργολαβία προϋπολογισμού 70.000 ευρώ εξελίσσεται και στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος, με τον καθαρισμό του γεφυριού πριν τον Φουμαριστή να ολοκληρώνεται άμεσα, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει αντίστοιχες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής.

Η εργολαβία αυτή αντιμετωπίζει και προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στην αγροτική οδοποιία, έχοντας παρέμβει μέχρι τώρα για καθαρισμούς δρόμων ανάμεσα σε Χρυσοκελαριά και Λειβαδάκια αλλά και δυτικά του Βασιλιτσίου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top