Σε εξέλιξη έργα οδικής ασφάλειας στην 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος

Συνεχίζονται από την Π.Ε. Μεσσηνίας οι εργασίες βελτίωσης στην 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος, στην οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες την παρούσα χρονική περίοδο.

Ειδικότερα ξεκίνησε το προϋπολογισμού 450.000 ευρώ έργο βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της 82ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες αύξησης του πλάτους του καταστρώματος του δρόμου σε επικίνδυνες στροφές, με παράλληλη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του στα σημεία παρέμβασης. Το έργο θα υλοποιηθεί κυρίως στο τμήμα Καζάρμα – Πύλος, με την πρώτη παρέμβαση να γίνεται σε στροφή αμέσως μετά την Καζάρμα, ενώ προβλέπονται ανάλογες εργασίες σε επικίνδυνες στροφές μετά το Χανδρινού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και το προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης και  συντήρησης του ίδιου οδικού άξονα, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος», το οποίο αφορά κυρίως ασφαλτικές παρεμβάσεις. Ηδη έχει ολοκληρωθεί τμήμα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, έως τη διασταύρωση της Γιάλοβας, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει την ασφαλτόστρωση κατά τμήματα από το Χανδρινού έως την διασταύρωση Στενωσιάς, σε συνολικό μήκος 2,5 χιλιομέτρων.

Μετά από αυτοψία στα εν λόγω έργα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “και τα δύο πολύ σημαντικά αυτά έργα έχουν ως πρωταρχικό στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην 82η εθνική οδό, έναν δρόμο με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο”, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα ο Στ. Αναστασόπουλος στο έργο βελτίωσης των επικίνδυνων στροφών, εξέφρασε ευχαριστίες προς τους παρόδιους ιδιοκτήτες “οι οποίοι διευκόλυναν την υλοποίηση των παρεμβάσεων”, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top