Σε εξέλιξη πλήθος έργων στη Μεσσηνία δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος

Σε εγγειοβελτιωτικά έργα καθώς και σε έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Π.Ε. Μεσσηνίας σε διάφορες περιοχές του νομού αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο Στ. Αναστασόπουλος, μιλώντας για τα εγγειοβελτιωτικά έργα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μιναγιώτικο φράγμα, ενώ δια μακρών αναφέρθηκε στον ΓΟΕΒ και σε έργα γεωτρήσεων.

 

ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αναβάθμισης του αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου, το οποίο εκτελείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου έχουν γίνει επισκευές αντλιοστασίων, παρεμβάσεις στην αποστραγγιστική τάφρο στο Μπουρνιά, εργασίες περίφραξης και εγκατάσταση νέας πόρτας εισόδου στο αντλιοστάσιο Αγίου Φλώρου , προκειμένου να εξασφαλίζεται η προστασία του από πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο φράγμα του Παμίσου, συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, γίνεται αλλαγή των θυρών και επισκευή του μοτέρ ανύψωσης, στη γέφυρα του Παμίσου ανακατασκευάστηκε το δίκτυο διανομής ύδατος, ενώ όσον αφορά τα καναλέτα έχει γίνει αντικατάσταση σε μήκος 2 χιλιομέτρων στην περιοχή της Πιπερίτσας, στην Τρίοδο, στη Μεσσήνη στη Μακαρία, στη βιομηχανική περιοχή, στην Σπερχογεία και στον Αρι.

Επίσης, έγιναν καθαρισμοί στις χωμάτινες διώρυγες και επισκευές στις τσιμεντένιες, ενώ έγιναν εργασίες διάστρωσης θραυστού υλικού σε μήκος 10  χιλιομέτρων στο οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ, στην Σπερχογεία, τον Αρι και το Ασπρόχωμα.

 

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

Ο Στ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο επισκευής των γεωτρήσεων Φιλιατρών, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ιδίων πόρων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Το έργο αυτό θα επισκευάσει εξ ολοκλήρου τρείς γεωτρήσεις στην περιοχή των Φιλιατρών, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία φακέλων αδειοδότησης των γεωτρήσεων.

 

ΜΙΝΑΓΙΩΤΙΚΟ

Ικανοποίηση εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για την ένταξη της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος στο Ταμείο Ανάπτυξης, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Πρόκειται, συνέχισε ο Στ. Αναστασόπουλος, για ένα ολοκληρωμένο μελετητικά έργο, το οποίο έχει προϋπολογισμό 98,5 εκ. ευρώ και προβλέπεται να υλοποιηθεί μέσω διαδικασίας ΣΔΙΤ. Το έργο στοχεύει στην επιτάχυνση της γεωργικής παραγωγής και την αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών και αναμένεται να επιλύσει τα αρδευτικά προβλήματα της περιοχής της Πυλίας, αφού προβλέπει ταμιευτήρα 11.000.000 κυβικών μέτρων, αρδευόμενη επιφάνεια 35.000 στρεμμάτων με ωφελούμενους τουλάχιστον 3.500 αγρότες.

 

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, αναφερόμενος στη συνέχεια σε οδικά έργα στο νομό, γνωστοποίησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακυρώθηκε ο ανάδοχος για τον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, στο πλαίσιο του γενικότερου έργου βελτίωσης της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, προϋπολογισμού 19.900.000 ευρώ, που αποτελεί το 1ο υποέργο της ενταγμένης στο ΕΣΠΑ πράξης.

Στον μήκους 8,836 χιλιομέτρων δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι θα γίνουν εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας 5 ισόπεδων κόμβων. Ειδικότερα, όσον αφορά τα τεχνικά έργα θα κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μια μήκους 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μία μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, κι ακόμα 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων σε διάφορες θέσεις. Τέλος, προβλέπονται εργασίες σήμανσης και ασφάλειας με πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας, στηθαία ασφαλείας, όπως επίσης και έργα πρασίνου και οδοφωτισμού.

 

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Καταλήγοντας ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι προχωρά και το προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πλαίσιο του έργου γίνονται ασφαλτικές εργασίες αμέσως μετά το Χανδρινού και κατά θέσεις έως τη διασταύρωση προς Στενωσιά.

Στον ίδιο οδικό άξονα βρίσκεται σε εξέλιξη και το προϋπολογισμού 450.000 ευρώ έργο βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών στις επικίνδυνες στροφές, το οποίο επίσης εκτελείται με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.

Ξεκίνησε, τέλος, και το προϋπολογισμού 280.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 17ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά – Χριστιανούπολη, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top