Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την βελτίωση του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, έργο προϋπολογισμού περί τα 20.000.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το συμφωνητικό του οποίου υπέγραψε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο του έργου -η δαπάνη του οποίου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ- θα γίνει βελτίωση του μήκους 8,836 χιλιομέτρων τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κυκλοτερών κόμβων.

Προβλέπεται, συγκεκριμένα, να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μια μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης, σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων.

Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.

“Ακολουθούν δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα, ο δρόμος από Ικλαινα μέχρι Ρωμανού και η παράκαμψη της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45 εκ ευρώ, έτσι ώστε ο ολοκληρωμένος πιο πάνω οδικός άξονας να λειτουργεί σε συνέργεια με τον άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό” επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top