Σε ισχύ και αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου η έκτακτη προειδοποίηση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στη Λακωνία

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4 η Π.Ε. Λακωνίας συνιστά στους πολίτες, αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Η Π.Ε. Λακωνίας εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Τέλος, οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές σύμφωνα με τη υπ’ αριθμ.  171177/02-06-2021 απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί εξουσιοδότησης των αντιπεριφερειαρχών για έκδοση απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση κατά την αντιπυρική περίοδο 2021.

Ειδικότερα, και ως προβλέπεται στην υπ’ αριθμ.194704/25-06-2021 με ΑΔΑ: ΨΒ217Λ1-9ΥΨ απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, ανατολικού Ταϋγέτου (Γεωργίτσι, Καστόρι, Σουστιάνοι, Λογγάστρα κ.λ.π.), Ζάρακα, αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς µε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και µε δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στον δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου, στον δρόμο που διέρχεται από τις περιοχές Χούμπαβι, Μεγάλη Αριά, Τουρναβιώτη, Γκλόκιζα, Ράχη και Τραγάνα και τέλος από κοινότητα Κυπαρισσίου προς περιοχή Πήλιουρα.
  2. Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων, οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής καθώς και οι ένστολοι και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
  3. Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους:

Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

◦ Από Καρυές προς Αγιο Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας

 

◦ Από Βαµβακού µέσω του δάσους προς Αγιο Πέτρο, προς καταφύγιο ΕΟΣ, προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.

 

◦ Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγιο Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσµά.

 

◦ Από Πολύδροσο µέσω θέσης Ψητό προς Κοσµά.

 

◦ Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγίων Αναργύρων.

 

Δασικό Σύμπλεγμα ανατολικού Ταϋγέτου

 

◦ Από Μυστρά προς Ταϋγέτη µέχρι κατασκηνώσεις.

 

◦ Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγιο Ιωάννη.

 

◦ Από Παλαιοπαναγιά προς θέση Μαγγανιάρη µέχρι τη θέση Βάρδα και καταφύγιο Ταϋγέτου.

 

◦ Από Ξηροκάµπι µέχρι Κουµουστά.

 

◦ Από Γοράνους µέχρι Μονή Γόλας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top