Σε κατηγορία κινδύνου 4 για πυρκαγιά αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου Αργολίδα, Κορινθία, μεγάλο τμήμα της Αρκαδίας και η ανατολική Λακωνία

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι για αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο σύνολο της Αργολίδας και της Κορινθίας, καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα της Αρκαδίας, αλλά και στην ανατολική Λακωνία, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Στην Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως και στα υπόλοιπα τμήματα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός (κατηγορία 3).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και οι δήμοι της έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Οπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές, όπως ορίζεται από την ΓΓΠΠ, είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4 – πορτοκαλί) ή  κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5 – κόκκινο) μπαίνουν σε εφαρμογή στις Π.Ε. που τελούν εν κινδύνω οι αποφάσεις που απαγορεύουν την με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

 

Ανά Π.Ε. τις εν λόγω αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

 

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ 69ΡΗ7Λ1-ΧΓΧ

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ρ89Μ7Λ1-ΓΚ3

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022

Π.Ε ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 9Ρ8Τ7Λ1-ΓΑΦ

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top