Σύγκληση συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας

Το σχέδιο δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών στη Μεσσηνία αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Μεσσηνίας, σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και με τη συμμετοχή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιου.

Επιπλέον, συζητήθηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιαστικά δάση και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας τις ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Το ΣΟΠΠ απασχόλησε επίσης, η ετοιμότητα των υπηρεσιών για την καταστολή των πυρκαγιών, η συνεργασία που απαιτείται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, τα μέτρα πρόληψης τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, οι αντιπυρικοί έλεγχοι και ο καθορισμός των περιοχών με απαγόρευση κυκλοφορίας όταν η πρόβλεψη στον ημερήσιο χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ υψηλή ή σε επίπεδο συναγερμού.

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι των Δήμων Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας, Μεσσήνης Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Πύλου – Νέστορος Μιχάλης Καραβίδας και Οιχαλίας Ηλίας Ντονάς, ενώ τον Δήμο Δυτικής Μάνης εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ιουλία Εξαρχουλέα. Ο Δήμος Τριφυλίας δεν συμμετείχε, αν και προσκλήθηκε.

Συμμετείχαν ακόμη ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Νάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς Δ., οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καλαμάτας και Γαργαλιάνων αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος και επιπυραγός Κώστας Γεωργακόπουλος αντίστοιχα, ο διοικητής της 77 ΜΕ Καλαμάτας συνταγματάρχης Χριστόφορος Μοσχονάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας αντιπλοίαρχος Νίκος Γιαννουλάτος, από την 120 ΠΕΑ ο αξιωματικός Γ. Σαραντόπουλος, οι προϊστάμενοι των ΔΑΟ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Γιάννης Κυριακόπουλος και Αντώνης Παρασκευόπουλος αντίστοιχα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Γιώργος Σωτηρόπουλος και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας.

Επίσης συμμετείχαν με εκπροσώπους τους, ο “Μορέας”, η ΔΕΔΔΗΕ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4×4 και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top