Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

“Η καινοτομία έχει πρωταρχική σημασία και γι’ αυτό χρειάζεται ταχύτητα καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεταξύ των τελευταίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομη παρέμβασή του, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση κατά την οποία συγκροτήθηκε σε σώμα η διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας.

“Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί η η καινοτομία έχει πρωταρχική σημασία. Χρειάζεται ταχύτητα, ωστόσο, γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεταξύ των τελευταίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, μια κατάσταση που πρέπει να αλλάξει” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή της καινοτομίας αποτελεί “εκ των ων ουκ άνευ και απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Περιφέρειά μας”.

Δεσμεύθηκε, παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα φροντίζει να υλοποιούνται οι εισηγήσεις του ΠΣΕΚ προς τις κατευθύνσεις που θα υποδεικνύει το εν λόγω σώμα, προσθέτοντας ότι “προφανώς θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τα ΑΕΙ που εκπροσωπούνται στο εν λόγω συμβούλιο”.

Πρόεδρος του ΠΣΕΚ αναδείχθηκε ο Γεώργιος Λέπουρας (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος (πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου) και γραμματέας η Βασιλική Τζαβέλλα (προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου).

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top