Σημαντικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 2.848.749,28 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) προέβη, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Η πιο πάνω πίστωση προορίζεται, αφ’ ενός για την αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά του περασμένου Μαΐου στις περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (1.000.000 ευρώ) και αφ’ ετέρου για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα καμένων από την εν λόγω πυρκαγιά εκτάσεων δασικού χαρακτήρα στην περιοχή του οικισμού Σχίνου της Τ.Κ. Πισίων του ίδιου δήμου (1.848.749,28 ευρώ). Αποδέχθηκε επίσης και χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης που αφορούν, αφ’ ενός στην προϋπολογισμού 370.000 ευρώ ανακατασκευή και συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Αθικίων και Αγίου Ιωάννη και αφ’ ετέρου στην ισόποσου προϋπολογισμού ανακατασκευή και συντήρηση του αγροτικού δικτύου στις πυρόπληκτες περιοχές Γαλατάκι, Ξυλοκέριζα και Δ.Ε. Σολυγείας, στην Κορινθία.

Η Επιτροπή, ενέκρινε επίσης το 2ο πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 3.065.225,14 ευρώ.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση σχεδίων προγραμματικής σύμβασης, α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο, στον Δήμο Μονεμβασίας και β) μεταξύ της Περιφέρειας

Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top