Σημαντικές αποφάσεις του Πε. Συ. για την Π.Ε. Μεσσηνίας

Αποφάσεις για σημαντικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, το σώμα γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου, από Τζάνε έως Καλαμάκι -ένα πολύ σημαντικό έργο που στόχο έχει να θέσει τις βάσεις για το Πεταλίδι και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να  αναπτυχθούν τουριστικά. Είναι ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει το δίκτυο μεταφοράς των ακαθάρτων, τα αντλιοστάσια, την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και τη βελτίωση του δρόμου πρόσβασης προς την μονάδα επεξεργασίας.

Εξ άλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά και για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας του Πεταλιδίου, έργο που επιδιώκει την προστασία της παράκτιας ζώνης και των ιδιοκτησιών από πλημμυρικά φαινόμενα, υποσκαφές και διαβρώσεις.

Το έργο αφορά κατασκευές προστασίας της ακτής, για μήκος 1.900 περίπου μέτρων,  έργα αναπλήρωσης ακτής και κυματοθραύστες.

Τέλος το σώμα γνωμοδότησε θετικά και για την μελέτη αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης για τον Δήμο Οιχαλίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top