Σημαντικό βήμα για την διαχείριση των απορριμμάτων η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Το τελευταίο βήμα για την έναρξη υλοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε με την απόφαση που η Οικονομική Επιτροπή έλαβε στη συνεδρίασή της σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, με την οποία αποδέχτηκε το αίτημα του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης για την επικαιροποίηση, μεταξύ άλλων, παρεπόμενων εγγράφων (όπως η σύμβαση μελέτης – κατασκευής, η σύμβαση διαχείρισης) και των συμβάσεων χρηματοδότησης.

Ικανοποίηση για το γεγονός αυτό εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξή του σήμερα το απόγευμα, εκφράζοντας ευχαριστίες προς στελέχη της περιφερειακής Αρχής όπως ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας -πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή- Χρήστος Λαμπρόπουλος, όπως και προς τεχνικούς, οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, καθώς και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας για το 2021 με τίτλο “My Peloponnese”.

Μεταξύ άλλων αποφάσεών της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την σύσταση και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο “μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας Ναυπλίου με σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα”.

Αποφάσισε επίσης την δημοπράτηση των έργων ανακατασκευής και συντήρησης των αγροτικών οδικών δικτύων πυρόπληκτων περιοχών της Κορινθίας, αφ’ ενός σε Γαλατάκι, Ξυλοκέριζα και Δημοτική Ενότητα Σολυγείας με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ και αφ’ ετέρου σε Αθίκια και Αγιο Ιωάννη με ισόποσο προϋπολογισμό.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του προϋπολογισμού 336.850,21 ευρώ έργου βελτίωσης και αντικατάστασης τμήματος αγωγού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από Παράθυρο έως την κεντρική δεξαμενή συστήματος Τροπαίων. Επίσης, ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Τρίπολη – Βούρβουρα – Αγιος Πέτρος.

Τέλος, ενέκρινε την προμήθεια 6.000 τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του νέου κορονοϊού SARS COV 2, προς ενίσχυση των δομών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top