Search
Close this search box.
korinthos nikas IMG 52e6b18fdc3460696e56d4d57fd13aeb VAA PROTI

Συμφωνητικά για έργα προϋπολογισμού 2,3 εκ ευρώ στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Κόρινθο

Χρόνος ανάγνωσης:

Τρία συμφωνητικά για ισάριθμα έργα στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στην Κόρινθο.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, συνεργασία με τα τοπικά στελέχη της περιφερειακής Αρχής, αλλά και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κορινθίας, όπως και με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετέβη αρχικά στα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου όπου -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, όπως και του προέδρου της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργου Οικονόμου- είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Διονύσιο, στη διάρκεια της οποίας υπέγραψε με τους αντίστοιχους αναδόχους τα δύο από τα τρία συμφωνητικά έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις της Μητρόπολης Κορίνθου, ενώ ο μητροπολίτης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την -μετά από πολλά χρόνια- ουσιαστική αρωγή εκ μέρους της Περιφέρειας προς την εν λόγω Μητρόπολη.

 

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το πρώτο συμφωνητικό αφορούσε στο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο επανάχρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου -Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο. Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση των εν λόγω κτηρίων για τη δημιουργία σύγχρονων πολυχώρων. Το εν λόγω έργο, η δαπάνη του οποίου μετά τον σχετικό διαγωνισμό θα ανέλθει τελικά σε 885.569,99  ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 8 μήνες.

Το δεύτερο συμφωνητικό αφορούσε στο με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ έργο ανέγερσης ισόγειας οικοδομής, με υπόγειο, στο οικόπεδο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Παύλου, προκειμένου να λειτουργήσει ως εστιατόριο για τα προσφερόμενα από την Μητρόπολη Κορίνθου “γεύματα αγάπης” σε άστεγους και άπορους, πρωτίστως σε ηλικιωμένους, μοναχικούς ανθρώπους, σε παιδιά εγκαταλελειμμένα από γονείς και ορφανά παιδιά και σε πολυμελείς οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Η δαπάνη για το εν λόγω έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 10 μήνες, ανήλθε μετά τον σχετικό διαγωνισμό σε 655.066,93 ευρώ.

 

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας και τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας μετέβησαν στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, όπου υπεγράφη από τον περιφερειάρχη -παρουσία επιπλέον και του εντεταλμένου για αθλητικά θέματα περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- το τρίτο συμφωνητικό έργου, που αφορούσε στην με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας με χλοοτάπητα και αρδευτικό δίκτυο στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών. Η δαπάνη, μετά τον σχετικό διαγωνισμό, θα ανέλθει σε 242.611,59 ευρώ, ενώ η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίστηκε σε 8 μήνες.

Ακολούθησαν συναντήσεις του περιφερειάρχη, με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε η επόμενη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολης και η διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου της διενέργειας στην βόρεια Πελοπόννησο διαδρομών του εν λόγω παγκοσμίου φήμης αγώνα αυτοκινήτου. Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι υπάρχει επικοινωνία της Περιφέρειας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στην διεξαγωγή των δύο πρώτων ημερών του εν λόγω αγώνα στην πιο πάνω περιοχή της Κορινθίας, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με εκπροσώπους από τον Δήμο Σικυωνίων -και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Κουτρέτση, τον πρόεδρο ΤΟΕΒ Φενεού Κώστα Κουρούσια και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μεσινού Σωτήρη Κουλούκη, παρουσία του διευθυντή ΔΑΟΚ της Π.Ε. Κορινθίας Γιώργου Μουτάφη. Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα να αναλάβει η Περιφέρεια την χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού των γεωτρήσεων στην περιοχή Φενεού, με τον περιφερειάρχη να ζητεί να υπάρξει επ’ αυτού συνεργασία της ΔΑΟΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας με τον ΤΟΕΒ Φενεού.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους συνεταιρισμών, ενώ είχε ενημέρωση σχετικά με την ελαιοπαραγωγή στην Κορινθία.

Τέλος, ο Π. Νίκας -ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον ιδιωτικό περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Super, που θα μεταδοθεί το βράδυ αύριο Πέμπτη, μετά το δελτίο ειδήσεων- επισκέφθηκε χώρους που στεγάζουν υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ορθολογισμός και εξοικονόμηση του κόστους που σήμερα καταβάλει για μισθώματα η Περιφέρεια στην Κόρινθο.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα