Συμπληρωματική πρόσκληση για την ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Λήγει την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 23.59, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τον β΄ κύκλο της πράξης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 που αφορά στην “ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου” η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) καθώς και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Σκοπό της Πράξης αποτελεί αφ’ ενός η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης εργαζομένων σε επιχειρήσεις όλων των οικονομικών κλάδων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ενίσχυση των εξειδικευμένων επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, ιδίως ως προς δεξιότητες επαγγελμάτων που κατά προτεραιότητα εντάσσονται σε τομείς και οικονομικές δραστηριότητες της RIS3 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου η ανάπτυξη νέων –οριζόντιων – διεπαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, στην ανάπτυξη και στη διάδοση της καινοτομίας, στη διαχείριση των τεχνολογικών αλλαγών, στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και στο ψηφιακό marketing.

Οπως τονίζεται, ήδη στο πλαίσιο της πρόσκλησης του α΄ κύκλου της εν λόγω πράξης (τον περασμένο Απρίλιο) έχουν καλυφθεί 1.593 θέσεις και ως εκ τούτου, με την νέα πρόσκληση θα καλυφθούν οι 307 υπολειπόμενες θέσεις κατάρτισης (κατά προτεραιότητα από υποψήφιους των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που εμφανίζουν υπολειπόμενες θέσεις). Επιπλέον θα συμπληρωθεί ο πίνακας των επιλαχόντων, ώστε να ανέλθουν σε ποσοστό 30% επί του αριθμού των δυνητικών ωφελούμενων της πράξης (ήτοι 1.900 * 25% = 475). Επομένως από τον β΄ κύκλο θα προκύψουν επιπλέον 322 επιλαχόντες.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες του α΄ κύκλου (Απρίλιος 2023) δεν έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης πρόσκλησης, ωστόσο οι απορριφθέντες του α΄ κύκλου έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η για να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρώσει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του Φορέα https://training.morias-aota.gr τη φόρμα “Αίτηση συμμετοχής”.

Για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων στην υποβολή της αίτησής τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, ο ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης μέσω helpdesk (e-mail: training2@morias-aota.gr).

Την πλήρη πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

Πρόσκληση Ωφελούμενων ΠΕΛ119 Β-κύκλος

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top