Σύμβαση για τη λαϊκή αγορά και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Σύμβαση ύψους 256.529,18 ευρώ για την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων της λαϊκής αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου.

Το προϋπολογισμού μελέτης 550.000 ευρώ έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 10 μηνών.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση των χώρων της λαϊκής αγοράς και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης. Αναλυτικά:

α) Αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων Λαϊκής Αγοράς Δ.Ε. Μεγαλόπολης προκειμένου να δημιουργηθεί μια εικόνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα είναι ελκυστική και ασφαλής για τους κατοίκους της περιοχής.

Προβλέπεται, συγκεκριμένα, αύξηση των χώρων πρασίνου, περιπάτου (διάδρομοι επισκεπτών και ειδικά διαμορφωμένοι διάδρομοι εξυπηρέτησης των τυφλών, ράμπες εξυπηρέτησης αμεα, ξύλινα δάπεδα κλπ) και ξεκούρασης (καθιστικά κλπ), αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης ώστε να εξασφαλιστεί κατά το δυνατό η διατήρηση της καλής κατάστασης των χώρων πρασίνου που προβλέπονται, αποκατάσταση φθορών (πλακοστρώσεις κλπ), καθώς και αναβάθμιση – επέκταση του υπάρχοντος φωτισμού.

β) Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται, αφορούν τόσο στην αυλή του Δημοτικού όσο και στην αυλή του Νηπιαγωγείου και περιλαμβάνουν εργασίες αντικατάστασης του ασφάλτινου δαπέδου με κυβόλιθους, κατασκευή στεγάστρων και καθιστικών, τοποθέτηση νέου προστατευτικού ελαστικού ακρυλικού τάπητα στα γήπεδα, κατασκευή νέων παρτεριών, φυτεύσεις, καθώς και τη δημιουργία νέων κερκίδων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η θέση του γηπέδου μπάσκετ θα παραμείνει η ίδια, ενώ το γήπεδο βόλεϊ μετακινείται κατά 1 μέτρο. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία κερκίδων από οπλισμένο σκυρόδεμα: α) ΒΔ, στραμμένες προς το γήπεδο μπάσκετ και β) στην ανατολική γωνία της αυλής, στραμμένες προς το γήπεδο του βόλεϊ. Οσον αφορά τη φύτευση, δημιουργούνται παρτέρια στα όρια του προαύλιου χώρου μέσα στα οποία ενσωματώνεται η υφιστάμενη και νέα φύτευση.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top