Σύμβαση για το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη – Σύσκεψη για το σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS)

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία στην Σπάρτη του Κέντρου Τουριστκής Πληροφόρησης υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου, στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα.

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον περιφερειάρχη, για τον συντονισμό της δράσης των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό υπηρεσιών και φορέων της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη από τις Διευθύνσεις Τουρισμού και Ανάπτυξης, της “Πελοπόννησος” Α.Ε., η αρμόδια για τουριστικά θέματα περιφερειακή σύμβουλος Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS) σε επίπεδο της Περιφέρειας, ενός προγράμματος που αφορά στην προώθηση του τουρισμού. Η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος -το οποίο σε μεγάλο βαθμό, μέσω προγραμματικής σύμβασης, διαχειρίζεται η Πελοπόννησος Α.Ε.-, ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα εμπλέκονται επίσης τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς.

Οπως αποφασίστηκε, μετά από ένα μήνα περίπου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την δημιουργία ψηφιακής – διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα ενταχθούν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επισκέψιμοι τόποι, αρχαιολογικοί χώροι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς.

Συζητήθηκε, τέλος, και το θέμα της επικαιροποίησης της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία -όπως γνωστοποιήθηκε- πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί, με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται συνεχώς.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top