Συμβάσεις περί τις 600.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη Μεσσηνία

Συμβάσεις περί τις 600.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη Μεσσηνία

Συμβάσεις συνολικής δαπάνης 554.600 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε για την βελτίωση και συντήρηση του γηπέδου του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα, έργο δαπάνης 300.000 ευρώ, δεσμευόμενος παράλληλα ότι εφ’ όσον παραστεί ανάγκη θα υπάρξει συνδρομή της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των υποδομών του ιστορικού αυτού σωματείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση δαπάνης 74.000 ευρώ για τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών στις καμένες περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ σημείωσε ότι από πλευράς Περιφέρειας καταβάλλεται όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σημαντική προσπάθεια στον τομέα αυτό σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας, προκειμένου να αποτραπούν -στο μέτρο του δυνατού- επιπτώσεις από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα:

“Θα πρέπει, ωστόσο να επισημάνω ότι αν προκύψουν ακραία φαινόμενα κανένα μέτρο δεν επαρκεί, γι’ αυτό είναι κρίσιμο να λαμβάνονται και μέτρα αυτοπροστασίας” επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθήσεων και υποσκαφών στην ακτογραμμή των Κιτριών, στη θέση Πηγαδούλι – Καλογερέα, προσθέτοντας ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για τις κατολισθήσεις στο παραλιακό μέτωπο της Μαντίνειας και μέχρι το Αλμυρό.

Υπογράφηκε ακόμα από τον περιφερειάρχη και σύμβαση δαπάνης 50.000 ευρώ, η οποία αφορά στην τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Τέλος, ο Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση δαπάνης 80.600 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και Δήμου Δυτικής Μάνης για υποστηρικτικές ενέργειες διαχείρισης απορριμμάτων του εν λόγω δήμου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top