Συμβάσεις στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Συμβάσεις στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Την εργολαβική σύμβαση για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου, στους Αγίους Θεοδώρους.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 5 μήνες, ενώ ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή προκειμένου να υπογράψει την σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής και για την επισκευή της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων, ένα έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ “βαλτωμένο_ -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- για 15 χρόνια, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, συζητείται στην Οικονομική Επιτροπή η ένταξη με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ του έργου κατασκευής κόμβου στην διασταύρωση των Αθικίων, στην γέφυρα του Γκα, στην παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Αργους,  σημείο όπου έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης, Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, καθώς και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

 

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης μετέβη στην Κόρινθο, όπου στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας υπέγραψε με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του εν λόγω δήμου για το προϋπολογισμού 330.000 έργο αποκατάστασης του τεχνητού χλοοτάπητα και την προμήθεια μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων στο γήπεδο Ζευγολατιού.

Ο περιφερειάρχης συζήτησε ακόμα με τον δήμαρχο και για έργα αναβάθμισης της παραλιακής ζώνης στον εν λόγω δήμο.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ακολούθησε μακρά συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων της Κορινθίας, καθώς και του περιφερειακού τμήματος Κορινθίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει κατά το δυνατόν στην κάλυψή τους.

Παράλληλα κάλεσε τους εθελοντές να οργανώσουν μια παμπεριφερειακή συνάντηση, παρουσία και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά τα όποια ζητήματα υπάρχουν, ενώ ανάλογη συνάντηση ζήτησε να υπάρξει και μεταξύ των 5 περιφερειακών τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top