Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας χωριών ορεινής Ανω Μεσσηνίας

Ζητήματα που αφορούν την περιοχή της ορεινής Ανω Μεσσηνίας απασχόλησαν τη συνάντηση που αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου -στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα- με τον πρόεδρο και τον ταμία του Συλλόγου των χωριών Ορεινής Ανω Μεσσηνίας “Ο Επικούριος Απόλλων” Κώστα Καράμπελα και Θύμιο Τζώρτζη αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμάντησης τέθηκαν η βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού από Διαβολίτσι μέχρι Σκληρού και μνημείο Επικούριου Απόλλωνα, η ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση) της Νέδας, η βελτίωση του δρόμου από το Λύκαιο έως 7η επαρχιακή οδό, κι ακόμα η αντιπυρική προστασία στην περιοχή της ορεινής Ανω Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συλλόγου, το προϋπολογισμού 460.000 ευρώ έργο που έχει δημοπρατηθεί για την 7η ε.ο. (μέχρι τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα) δεν επαρκεί για να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες παρέμβασης για τις οποίες εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν περί τα 2,5 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος δέχθηκε ότι οι ανάγκες βελτίωσης της 7ης ε.ο. μέχρι τον Επικούριο απαιτούν μεγαλύτερη από την διατεθείσα πίστωση, επισήμανε δε ότι εκτός από το ήδη δημοπρατηθέν έργο θα προβλεφθεί επιπλέον πίστωση στον προϋπολογισμό του 2021 -παράλληλα παρατήρησε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις ως προς τον καθαρισμό του εν λόγω δρόμου.

Αναφερόμενος, εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης στην ΟΧΕ Νέδας υπενθύμισε ότι ήδη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει γνωστοποιήσει πως θα γίνει ένταξη στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, στο πλαίσιο διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Ακόμα, ο Στ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε ότι αναφορικά με τον δρόμο από Λύκαιο έως 7η επαρχιακή οδό καθώς και για τον δρόμο Διμάνδρα – Αγία Θεοδώρα θα υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Οιχαλίας και θα προωθηθεί άμεσα η υλοποίηση των εν λόγω έργωνκατασκευή των δύο πολύ σημαντικών αυτών έργων.

Τέλος, όσον αφορά την αντιπυρική προστασία, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι γνωστό το μέγεθος του προβλήματος στην περιφερειακή αρχή, η οποία διερευνά την προώθηση λύσεων με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση παλαιών μελετών για την κατασκευή αντιπυρικών δρόμων σε χωριά που γειτνιάζουν με δάσος.

Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος ευχήθηκε στους εκπροσώπους καλή δύναμη και επιτυχία στο δυσεπίτευκτο έργο που έχουν κληθεί να διεκπεραιώσουν.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top