Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Η υλοποίηση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, τα χρονοδιαγράμματά τους καθώς και  θέματα που προκύπτουν κατά την υλοποίησή τους συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Ευαγγελία Μηλίτση και τα στελέχη της εν λόγω υπηρεσίας Κώστα Ηλιόπουλο και Δήμητρα Πίκουλα.

Τα εν λόγω έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ είναι, α) η αποκατάσταση και ανάδειξη του κάστρου στο Μίλα (προϋπολογισμός 450.000 ευρώ), β) η αποκατάσταση του βορειοδυτικού πύργου στο κάστρο της Ανδρούσας (προϋπολογισμός 200.000 ευρώ), γ) η αποκατάσταση του καθολικού της Μονής της Παναγίας Γριβιτσιανής στο Χωματερό Κορώνης (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ) και δ) η συντήρηση του κεντρικού κτηρίου του ανακτόρου του Νέστορα, στον Εγκλιανό της Χώρας (προϋπολογισμός 250.000 ευρώ).

Στην ίδια συνάντηση, εξετάστηκε η ωριμότητα και πληρότητα μελετών για την υποβολή νέων προτάσεων χρηματοδότησης, στο πλαίσιο ενεργής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για έργα αρχαιολογικού χαρακτήρα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top