Συνάντηση εργασίας στα Τρόπαια μεταξύ στελεχών της επιτελικής / συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης, της ΕΣΑμεΑ και του Κέντρου Κοινότητας Τρίπολης για το πρόγραμμα “Αγησίλαος”

Συνάντηση εργασίας στα Τρόπαια μεταξύ στελεχών της επιτελικής / συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης, της ΕΣΑμεΑ και του Κέντρου Κοινότητας Τρίπολης για το πρόγραμμα “Αγησίλαος”

Συνάντηση εργασίας είχαν την περασμένη Τρίτη 4 Ιουλίου, στα Τρόπαια, στελέχη της της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ομάδας έργου της ΕΣΑμεΑ και του Κέντρου Κοινότητας Τρίπολης, σχετικά με το πρόγραμμα “Αγησίλαος”.

Συγκεκριμένα, στο Δημαρχείο των Τροπαίων, έλαβε χώρα συνάντηση με τη συμμετοχή στελεχών της επιτελικής / συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και στελεχών της ομάδας έργου της ΕΣΑμεΑ με ωφελούμενους -άτομα με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και μέλη των οικογενειών τους- από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης.

Η συνάντηση -που οργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης και την κινητή του μονάδα- πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης “Αγησίλαος – Διεκδικούμε Μαζί: Δράση καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της επιτελικής / συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του γενικού έργου της ΕΣΑμεΑ αναφορικά με την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, την προώθηση της κοινωνική τους ένταξη και την πρόσβαση και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μετά το πέρας των εξατομικευμένων συνεδριών με πολίτες της ομάδας στόχου ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Γορτυνίας. Σκοπός τη συνάντησης ήταν  η δικτύωση και η ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των παρευρισκόμενων δομών.

Στόχος των συναντήσεων είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, η ενημέρωση των Υπηρεσιών της Κοινότητας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της δράσης υλοποιήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης και στους λοιπούς δήμους εταίρους των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top