Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τα έργα στις 8η και 15η επαρχιακές οδούς

Η πορεία του με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ έργου συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης της οδικής  ασφάλειας στις 8η και 15η επαρχιακές οδούς, αποτέλεσε το αντικειμένο σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη10 Νοεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Το έργο εξελίσσεται στα τμήματα Φιλιατρά – Μαραθούπολη της 15ης επαρχιακής και Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία της 8ης επαρχιακής.

Οπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, στο πλαίσιο του έργου αυτού έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε τέσσερα τμήματα της 15ης επαρχιακής οδού -συνολικού μήκους περί τα 1.000 μέτρα- με κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για την διαχείριση των ομβρίων υδάτων, με παράλληλη διαπλάτυνση του καταστρώματος του δρόμου, ενώ υπολείπεται η κατασκευή σωληνωτού αγωγού, μήκους περίπου 15 μέτρων, για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις, κατά τμήματα -από Φιλιατρά έως Μαραθούπολη-, σε θέσεις όπου υπήρχε επικινδυνότητα.

Για το τμήμα της 8ης επαρχιακής, από Ραυτόπουλο έως Κυπαρισσία, αναμένεται άμεσα οι έναρξη των εργασιών που προβλέπονται από τη μελέτη και είναι κυρίως κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, σε μήκος 1.400 μέτρων, σωληνωτοί οχετοί και λοιπά τεχνικά έργα, καθώς και ασφαλτοστρώσεις κατά θέσεις.

Τέλος προβλέπεται και στα δύο τμήματα των επαρχιακών οδών να υλοποιηθούν εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ανάδοχος του έργου και οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top