Συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση δράσεων στη Μεγαλόπολη από το Πράσινο Ταμείο, με συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση δράσεων στη Μεγαλόπολη από το Πράσινο Ταμείο, με συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο αρμόδιος για την δίκαιη μετάβαση της περιοχής Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην τεχνική συνάντηση εργασίας για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην Αθήνα, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Στην πιο πάνω συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος καθώς και ο αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης, έγινε αναφορά στα έργα του Πράσινου Ταμείου και στην ένταξη νέων έργων.

Οπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο στήριξης των περιοχών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έχει εγκριθεί μέσω του Πράσινου Ταμείου η χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος και στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις και στις μελέτες που εκπονούνται με χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και έκανε ειδική αναφορά στο έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσκεπών στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Παράλληλα τόνισε πως πλέον έχουν μπει οι βάσεις ώστε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιστάθμιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης.

Οπως σημείωσε, το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο  στηρίζει εμπράκτως την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης με σκοπό η μεταρρύθμιση της απολιγνιτοποίησης να είναι δίκαιη για τους πολίτες και να συμβάλει καθοριστικά στην υιοθέτηση ενός “καθαρού” παραγωγικού μοντέλου για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του εν λόγω αρκαδικού δήμου.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη ανασχεδιασμού των κριτηρίων των προγραμμάτων και των δράσεων του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ / Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) για την κάλυψη περισσότερων ενδιαφερομένων στην Μεγαλόπολη.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top