Συνάντηση για την δυσλειτουργία του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου

Συνάντηση για την δυσλειτουργία του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου

Η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου -κλειστού και ανοικτού-, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα και σχετίζονται με τη μείωση της πίεσης με συνέπεια την αδυναμία του δικτύου να αρδεύσει όλους τους καλλιεργητές αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης -στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος του ΓΟΕΒ Κυριακή Αρχοντάκη, ο ανάδοχος λειτουργίας του αντλιοστασίου Αγίου Φλώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες, οι πέντε υδρονομείς και ο υδραυλικός του ΓΟΕΒ- εντοπίστηκε ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος και ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του αντλιοστασίου να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο οποίος στοχεύει στην υλοποίηση έργων ενίσχυσης της λειτουργίας του ΓΟΕΒ και αναβάθμισης των υποδομών του. Τα έργα αυτά αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, 1,2 εκ. ευρώ, έργα αναβάθμισης του στραγγιστικού αρδευτικού και οδικού δικτύου, επίσης 1,2 εκ. ευρώ καθώς και έργα που θα αντληθούν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του κλειστού δικτύου με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ΓΟΕΒ -σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου- τονίστηκε για άλλη μια φορά, ότι για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού θα πρέπει άμεσα οι καλλιεργητές να εξοφλήσουν τις οφειλές προηγούμενων ετών.

Διαφορετικά και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι οφειλές θα βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top