Συνάντηση για την καταγραφή αναγκών σε εργατικό δυναμικό

Η καταγραφή των αναγκών στην Π.Ε. Μεσσηνίας όσον αφορά το εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και υψηλής ειδίκευσης, κατά την διετία 2021-2022 με τη διαδικασία της μετάκλησης -θέμα που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ανάπτυξης- ήταν το θέμα σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με τη συμμετοχή δήμων, υπηρεσιών και εργοδοτικών φορέων (αγροτικοί συνεταιρισμοί, ιδιώτες παραγωγοί κλπ.) της Μεσσηνίας.

Στην εν λόγω σύσκεψη όλοι οι φορείς θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει ακριβής καταγραφή των αναγκών σε εργατικό δυναμικό με την διαδικασία της μετάκλησης, κατόπιν διαβούλευσης της Περιφέρειας με όλους τους εμπλεκομένους. Στόχος είναι η διασφάλιση ικανού αριθμού εργαζομένων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα κατά τις ελαιοκομικές περιόδους.

Κατά την σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης της διαδικασίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής Ανάπτυξης Μιχάλης Μανωλέας και οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Κυριάκος Σκούλικας και Αντώνης Παρασκευόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας και γνώσης θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών τους για το υπό εξέταση θέμα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top