Συνάντηση για το αγροτοδασικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος

Η αναγκαιότητα βελτίωσης του δασικού και αγροτοδασικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος με τον Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γιώργο Σωτηρόπουλο και τον Δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα.

Στην εν λόγω συνάντηση, ειδικότερα, συζητήθηκε η συνεργασία των φορέων για την βελτίωση του αγροτοδασικού οδικού δικτύου στο δασικό σύμπλεγμα του Ταϋγέτου, του δάσους της Βασιλικής καθώς και των δασικών περιοχών στη δυτική και τη βόρεια Μεσσηνία.

Εξετάστηκε, συγκεκριμένα, η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση, η Δασική Υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα στη συντήρηση των μηχανημάτων που διαθέτει. Με την προγραμματική σύμβαση εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα θέματα και παράλληλα, να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στα δασικά συμπλέγματα της Μεσσηνίας.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος, “είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την υποστήριξη της συντήρησης και βελτίωσης του αγροτοδασικού δικτύου, με απώτερο στόχο την προσβασιμότητα, την ανάδειξη των περιοχών και την αντιπυρική προστασία”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top