Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Αρκάδα στην καταγωγή υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά την συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι αυτή έχει διαθέσει μέχρι τώρα περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμει τον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο, στον αγώνα που δίνει εναντίον του κορονοϊού covid-19.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την θέση ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κατάσταση -όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο περιφερειάρχης- “δεν είναι ούτε απλή, ούτε ρόδινη”.

Παράλληλα, μετέφερε και προς τον υφυπουργό το κύριο αίτημα της Περιφέρειας -προς τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας-, το οποίο είναι η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα, μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, ένα έργο με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ.

Δεν παρέλειψε ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, να επαναλάβει στον Β. Κοντοζαμάνη ότι θεωρεί “απαράδεκτο που η αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και δήμοι, δεν εκπροσωπούνται στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση να μην έχει γνώση σε πρώτο χρόνο των προβλημάτων που υπάρχουν κατά τόπους”.

Πρόσθεσε δε, ότι κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως “θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων αυτοί που έχουν απλώς οριστεί ως μέλη, χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα, και να αντικατασταθούν με εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων των πρωτευουσών και του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο στα θέματα της υγείας στην περιοχή τους”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι “στην διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα αποτελεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη” και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικώ,ν να αναληφθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η εν λόγω βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι όσα επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προβληματίζουν και την κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστούν όταν παρέλθει η έκτακτη ανάγκη που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top