Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ζητεί ο Σύλλογος Επιστημόνων  Μαιών – Μαιευτών

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ζητεί ο με έδρα το Ναύπλιο Σύλλογος Επιστημόνων  Μαιών – Μαιευτών Περιφέρειας Εφετείου Ναυπλίου (ΝΠΔΔ) νομών Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ο σύλλογος, με μέλη μαίες και μαιευτές που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Διευθύνσεις Υγείας των πιο πάνω νομών, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ζητεί να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη -με αφορμή και τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μαίας, την περασμένη Τετάρτη 5 Μαΐου- προκειμένου να του εκθέσει προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πλέον επιτακτικό την υποστελέχωση ή και την παντελή έλλειψη μαιών – μαιευτών σε δομές υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το κύριο πρόβλημα -όπως αναφέρει ο σύλλογος στη σχετική επιστολή του προς τον περιφερειάρχη- είναι “η ελλιπής στελέχωση στις υγειονομικές δομές, η παντελής έλλειψη μαιών – μαιευτών σε ορισμένα Κέντρα Υγείας” με το “κυρίως πρόβλημα να εντοπίζεται στο νομό Αρκαδίας, με τη μόνη μαία στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και προσφάτως την προσληφθείσα σε επικουρική θέση μαία του Κ.Υ. Λεωνιδίου”.

Ο σύλλογος, τέλος, αναφέρει πως “έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, με στελέχωση 8 μόνο μαιών στη Μαιευτική Κλινική, αριθμός πολύ μικρός για κυκλικό ωράριο δεδομένου του αριθμού των τοκετών και του γυναικείου πληθυσμού που εξυπηρετεί”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top