Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας εξετάστηκαν στη συνάντηση που ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο .

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στο λιμάνι της Κόστας, μέσω του οποίου -ιδιαίτερα κατά τους θερινές μήνες- εξυπηρετείται πλήθος κόσμου που κατευθύνεται στις Σπέτσες. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να προχωρήσει η ανακατασκευή του λιμανιού.

Συζητήθηκε, επίσης, η κατασκευή του αθλητικού κέντρου Ερμιονίδας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Όσον αφορά το έργο αυτό, αναμένεται ο φάκελος με τη μελέτη για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αναφορά έγινε και στην Αναστήλωση – στερέωση και διαμόρφωση χώρου τοποθέτησης Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, έργο με προϋπολογισμό 120.000€, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το ΥΠΠΟΑ, ώστε να καταρτιθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟΑ & Περιφέρειας για την προώθηση του έργου.
Τέλος, συζητήθηκε, επίσης, η ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε να ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, καθώς και η διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας όσον αφορά στον Κόμβο από Κρανίδι προς Πόρτο Χέλι.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top